Burse - Fonduri mutuale

SAPE dă în judecată Electrica şi îi cere 800 de milioane euro

SAPE dă în judecată Electrica şi îi cere 800 de...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.06.2017, 00:05 666

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) a chemat în judecată compania Electrica (EL), controlată de statul român în proporţie de 48,7%, cerându-i 800 milioane euro.

„Potrivit celor susţinute de SAPE, pretenţiile ar reprezenta aşa-zise prejudicii cauzate prin neur­mărirea în trecut de către Electrica a îndeplinirii obligaţiilor postpri­vatizare asumate de către investitorii care au dobândit acţiuni la societăţile privatizate cu privire la care Elec­trica a acţionat în calitate de vânzător, astfel cum aceste obligaţii rezultau din respectivele contracte de privatizare“, se arată în co­municatul publicat pe bursă de către Electrica.

Capitalizarea bursieră a Electrica (EL) este de 4,85 miliarde lei (peste 1 miliard euro), după ce de la înce­putul acestui an au fost tranzac­ţionate acţiuni EL în valoare de 263,12 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de 6,53% a valorii pe piaţă, în condiţiile în care indicele BET, referinţa locală, a crescut cu 20% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO