Burse - Fonduri mutuale

Scăderile continuă pe piaţa de capital. Indicele BET coboară sub 8.000 puncte

Scăderile continuă pe piaţa de capital. Indicele BET...

Autor: Dan Grigore Ivan

07.09.2017, 16:24 696

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a scăzut sub pragul de 8.000 puncte, după ce astăzi afişează o depreciere de 0,41%, ajungând la 7.983 puncte. Este pentru prima oară din luna iulie încoace când indicele BET alunecă sub acest nivel.

Bursa locală s-a încadrat de la începutul verii pe o pantă descendentă, însă accelerarea s-a produs recent. Referinţa bucureşteană s-a depreciat cu 4,6% în ultimele zece şedinţe de tranzacţionare, perioada care a corespuns unor controverse ce priveau sistemul bancar, cel mai lichid sector de la Bucureşti, urmate apoi de un peisaj financiar dominat de tensiunile din Peninsula Coreeană, ce au antrenat orientarea investitorilor către active de refugiu.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bucureşti pe segmentul principal a scăzut în această vară cu 15 miliarde lei (incluzând corecţiile ex-dividend), până la 161 miliarde lei (35 miliarde euro), în vreme ce principalul indice bucureştean a coborât cu peste 8%.

Astfel, indicele BET afişează de la începutul acestui an o creştere de 12,7%, sub referinţele burselor maghiare, austriece şi poloneze, dar peste media europeană care se situează undeva în jurul nivelului de 5%, erodată de apreciere cu peste 12% a monedei unice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO