Burse - Fonduri mutuale

Scapă cine poate: Investitorii se adăpostesc în faţa furtunii şi retrag peste 320 miliarde dolari din fondurile de investiţii, în cea mai mare panică de după căderea Lehman Brothers

Scapă cine poate: Investitorii se adăpostesc în faţa...

Autor: Alex Ciutacu

18.10.2019, 22:05 19943

Investitorii îşi scot banii în valuri din fondurile de investiţii cu specific pe plasamente în pieţele de bani  - în cel mai accelerat ritm de la colapsul Lehman Brothers din 2008 şi până în prezent.

Potrivit CNBC, care citează datele FactSet şi Bank of America Merrill Lynch, investitorii au retras 322 miliarde dolari în ultimele şase luni, cel mai accelerat ritm din a doua parte a anului 2008, ceea ce duce activele fondurilor de investiţii la aproape 3.500 miliarde dolari.

Dintr-o altă perspectivă, acea perioadă a creat o fereastră de oportunitate nemaiîntâlnită pe pieţele bursiere americane, cu acţiuni subevaluate şi actie ieftine. În luna martie 2009, Wall Street a intrat într-o etapă de bull market (n.r: creşteri de peste 20%), care a depăşit deja recordurile de longevitate al altor cicluri de creştere înregistrate de pieţele bursiere.

„Poţi fi contrarian şi să spui că este un moment pozitiv, pentru că dacă piaţa se stabilizează şi există o anumită relaxare (n.r: în războiul comercial Beijing – Washington), acei bani e vor întoarce în piaţa de acţiuni”, spune Quincy Krosby, chief market strategist în cadrul Prudential Financial.

Dincolo de aceste exituri de capital, totalul activelor gestionate pe pieţele de bani sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO