Burse - Fonduri mutuale

Schimbare de atitudine. Alro nu mai cere curent ieftin, ci reciclare mai multă

Schimbare de atitudine. Alro nu mai cere curent ieftin,...

Autor: Carol Dan

08.10.2015, 11:34 892

După ce până nu demult producătorul de aluminiu Alro Slatina cerea autorităţilor sprijin în privinţa accesului la electricitate mai ieftină, pe care o foloseşte în procesele de producţie, şi diminuarea sprijinului acordat de Guvern energiilor regenerabile, acuzate de încărcarea facturii, compania atrage atenţia asupra reciclării aluminiului şi a nevoii de educare a populaţiei în această privinţă.

„Anual reciclăm circa 67.000 de tone de aluminiu, din care peste 40.000 provin din procesele noastre de producţie. Restul vine de pe piaţa internă şi din import”, spune Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina.

El a afirmat, într-o conferinţă, că Alro şi-a dezvoltat o metodă proprie de utilizare a deşeurilor de aluminiu şi a făcut un apel către autorităţi pentru educarea populaţiei prinvind beneficiile sortării selective a deşeurilor.

„Aluminiul poate fi reciclat la nesfârşit”, a spus Dobra, adăugând că în loc ca România să exporte energie electrică, mai bine ar utiliza-o pentru producerea de produse cu valoare adăugată mare, precum aluminiul. 

Alro vinde la export 95% din produsele cu valoare adaugată mare utilizate în industriile auto şi aeronautică din UE, SUA, Israel sau Franţa.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO