Burse - Fonduri mutuale

Schimbare surpriza la Albalact: Raul Ciurtin ii ia locul lui Traian Simion la conducerea producatorului Zuzu

Schimbare surpriza la Albalact: Raul Ciurtin ii ia locul lui Traian Simion la conducerea producatorului Zuzu
11.03.2010, 23:06 406

Raul Ciurtin, presedintele Consiliului de Administratie alAlbalact (ALBZ), a anuntat ca va prelua functia de director generaldupa demisia lui Traian Simion, care conduce compania din 2008.Simion a anuntat ca se retrage pentru a urma alte proiecteprofesionale dupa cinci ani in care a facut parte din echipa demanagement al producatorului marcilor de lactate Zuzu si Fulga.Decizia sa este surprinzatoare, mai ales deoarece Simion aachizitionat de la Ciurtin 1,6% din actiunile Albalact, in urma cuo saptamana, pentru 1 mil. euro.

"Lamomentul numirii mele in functia de director general al Albalact,am declarat ca accept aceasta functie cu convingerea ca si inRomania se pot face lucruri bune in orice domeniu daca ne pastramconsecventi in utilizarea principiilor si pasilor corecti din punctde vedere managerial. Imi place sa cred ca am reusit acest lucru sicu Albalact", a transmis Traian Simion, fostul director general alAlbalact Alba Iulia, prin intermediul reprezentantilorcompaniei.

Contactat de Ziarul Financiar, Simion, 44 de ani, nu a vrut safaca niciun comentariu asupra motivului plecarii sale din Albalactsau asupra actiunilor pe care el le detine in cadrul producatoruluide lactate. "Nu doresc sa comentez. A fost o decizie personala", aspus el pentru ZF.

Simion a preluat functia de director general al Albalact dinprima parte a anului 2008, coordonand in ultimii doi anistrategiile de dezvoltare si consolidare ale companiei, dupa ceanterior a fost direct implicat in diversificarea portofoliului deproduse. In timpul mandatului lui Simion, Albalact si-a dublatcapacitatea de productie prin finalizarea constructiei unei noifabrici in localitatea Oiejdea din judetul Alba si s-a extins pesegmentul branzeturilor prin achizitia pachetului majoritar deactiuni al producatorului Raraul Campulung Moldovenesc.

Sub conducerea lui, afacerile Albalact au urcat de la 154 mil.lei (46 mil. euro) la 190 mil. lei in 2008, iar in 2009 compania araportat afaceri de 167 mil. lei pe primele noua luni.Rezultatele pe 2009 nu au fost inca publicate.

"Albalact continua sa creasca, iar eu voi prelua planurile dedezvoltare ca director general, pe o perioada nedeterminata", adeclarat Raul Ciurtin, care detine impreuna cu tatal sau circa 46%din actiunile Albalact. El a mai fost director general al companieiintre 1999 si 2005.

Albalact este cel mai mare producator de lactate independent depe piata locala, iar interesul pentru achizitia companiei a crescutin ultima perioada, potrivit lui Raul Ciurtin. Cu toate acestea,omul de afaceri a mai spus ca nu si-a impus un termen limita pentruvanzarea Albalact, ceea ce ridica si mai multe intrebari cu privirela decizia recenta a lui Simion de a parasi compania.

Compania are in prezent o capitalizare de 62 mil. euro, dupa cein 2007 valoarea de piata depasea 150 mil. euro. Principalulactionar minoritar al Albalact este fondul de investitii RC2, cu25,4% din capital.

Raul Ciurtin, 38 de ani

  • Este presedinte al Albalact din 2005 si va prelua din aceastaluna si functia de director general al companiei.
  • Ciurtin a mai fost administrator unic si director general alAlbalact timp de sase ani, intre 1999 si 2005.
  • Detine 15% din actiunile Albalact, in timp ce tatal sau, PetruCiurtin, are o participatie de 31,7%.

Traian Simion, 44 de ani

  • A fost director general al Albalact de la inceputul anului2008, dupa ce anterior a ocupat aproape trei ani functia dedirector comercial al companiei.
  • Anterior, Simion a mai lucrat in cadrul producatorilor de bereUrsus Breweries si BHL si la producatorul de guma de mestecatWrigley.
  • Detine aproximativ 1,8% din actiunile Albalact, dupa ce acumparat un pachet de 1,66% din actiuni de la Raul Ciurtin, cu 1mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO