Se pregăteşte Fondul Pro­prie­tatea de exit? Volatilitate maximă pe acţiunile Transelectrica

20 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile Transelectrica (TEL) au raportat în ultimele şedinţe fluctuaţii ex­tre­me, de la creşteri de 8% până la scăderi de 7% aparent fără un motiv real care să determine această volatilitate.
 
Surse din piaţă susţin că aceste fluctuaţii sunt generate de informaţii că Fondul Pro­prie­tatea ar urma să vândă din acţiunile Trans­electrica. Fondul deţine acum 13,49% din acţiunile Transelectrica, operatorul re­ţelei naţionale de transport energie, şi ar vrea să profite de contextul favorabil creat de ofer­ta publică de vânzare derulată de Elec­trica şi să vândă din acţiunile Transelec­tri­ca. Fondul ar mai fi încercat să vândă ac­ţiu­nile Trans­electrica la începutul anului, însă nu a avut succes. Pachetul de acţiuni Trans­electrica aflat acum în proprietatea fon­dului valorează 202,8 mil. lei, la un preţ de 20,5 lei/acţiune.
 
WikiZF: Profilul companiei Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A.
 
Marţi 17 iunie, la doar o zi de la înce­pe­rea ofertei Electrica, fondul a vândut 4,99% din acţiunile Romgaz pentru 644 milioane de lei. Fondul a vândut acţiunile Romgaz la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. În acelaşi timp, fondul ar încerca să lichideze şi participaţia de 30% din Conpet (COTE).
 
„Volatilitatea pe acţiunile Transelec­tri­ca este ridicată. Insiderii cunosc anu­mite in­for­maţii şi probabil de aceea sunt fluc­tuaţiile mari de preţ la Trans­elec­trica“, a spus Marcel Mur­goci, director de tranzac­ţio­na­re la firma de bro­keraj Estinvest.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2014

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, transelectrica
, fondul proprietatea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide