Sectorul materiilor prime, cel mai performant din Europa ultimului an

14 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele STOXX All Europe 800 Basic Materials, ce urmăreşte cele mai mari companii miniere listate pe pieţele de capital europene, afişează în ultimul an o apreciere de peste 47%, alimentată de o creştere economică mondială peste aşteptări plus proiecte de infrastructură în zona asiatică şi un dolar american în scădere în faţa euro, factori ce au antrenat aprecieri importante ale metalelor.

Cotaţia zincului a crescut pe bursa londoneză de mărfuri cu 30% în ultimul an, până la niveluri nemaiatinse din 2008, în vreme ce cuprul şi aluminiul au consemnat creşteri de 22% şi respectiv 17%. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 

Cuvinte cheie:
europa
, materii prime
, sector
, crestere
, indice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide