Burse - Fonduri mutuale

Şeful Bursei de la Bucureşti: Ne aşteptăm să vedem o listare a unei companii private în primul trimestru

Şeful Bursei de la Bucureşti: Ne aşteptăm să vedem o...
06.01.2017, 00:07 1228

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, se aşteaptă ca până la finele lunii martie să aibă loc încă o listare a unei companii private după ce MedLife a făcut acest pas pe ultima sută de metri din 2016, cu un prospect publicat cu doar o zi înainte de începerea ofertei din 7 decembrie.

Şeful bursei susţine că discută cu mai mulţi antreprenori pentru listarea la bursă, iar că în ultimii doi ani a purtat discuţii avansate cu 80 de companii, fără a lua în calcul întâlnirile de conjunctură sau cele în urma cărora a ajuns la concluzia că nu sunt potrivite pentru listare.

„Un procent de 90% din aceste 80 de companii sunt firme din România, iar unele dintre ele au acţionari străini importanţi. Restul de 10% îl reprezintă companiile din Bulgaria, Polonia sau Serbia“, a spus Sobolewski, 51 de ani, pentru ZF.

În 2015 însă la Bucureşti s-au listat doar trei companii private -Delivery Solutions (februarie), Bittnet Systems (aprilie), Life is Hard (decembrie)-, iar în 2016 pe bursă au venit Ascendia (iulie), iar MedLife pe segmentul principal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO