Burse - Fonduri mutuale

Şeful Citi România: piaţa financiară romanească a fost puţin afectată de Brexit. Impactul a fost mai mic decât în februarie, la căderea bursei chineze

Şeful Citi România: piaţa financiară romanească a...

Autor: Sorin Pâslaru

28.06.2016, 10:46 249

Seful Citi Romania, Tibor Pandi, a spus astazi la ZF Bankers Summit 2016 ca impactul Brexit asupra pietei financiare locale a fost mai redus decat turbilentele din China.

"A fost mult mai mica volatilitatea de acum decat in februarie. CDS ul s-a miscat foarte putin. Nu vad impact pe tarile din Europa Centrala si de Est", a spus Tibor Pandi.

El avertizeaza insa ca la nivel european va urma o perioada plina de incertitudini.

"Urmatorii doi ani sigur vor fi caracterizati de incertitudine, pentru ca nu ae atie cum vor arata acordurile de comert liber si de circulatie a fortei de munca. Trebuie sa ne pregatim pentru o volatilitate continua. Acesta este noul normal. Pietele financiare descopera noul echilibru", spune Pandi.

Despre creditele.corporate, seful Citi spune ca este clar ca suntem acum intr o competitie mai intensa pentru companiile bune de pe piata, care sunt mai putine. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO