Şeful FP: Luăm în calcul toţi acţionarii strategici pentru vânzarea acţiunilor Petrom

7 mar 2014 Autor: Roxana Pricop

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat azi într-o conferinţă de presă că vânzarea unui pachet de acţiuni la OMV Petrom (SNP) este în faza de început şi că va discuta cu toţi acţionarii strategici ai companiei.

Grupul austriac OMV este cel mai mare acţionar al Petrom cu 51% din capital, urmat de statul român cu 20,6% din capital şi de Fondul Proprietatea cu 18,9% din capital. Într-un raport publicat miercuri, Fondul a anunţat că analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom sub o deţinere de 15%, sub rezerva unor condiţii de piaţă favorabile şi a aprobărilor necesare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
petrom
, actiuni
, fondul proprietatea
, vanzare
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide