Burse - Fonduri mutuale

Şeful FP: Nu îmi pot imagina că listarea secundară la Varşovia nu va avea loc

Şeful FP: Nu îmi pot imagina că listarea secundară la Varşovia nu va avea loc

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

06.06.2012, 17:19 838

Greg Konieczny(FOTO), managerul Fondului Proprietatea, estimează ca sigură listarea secundară la Bursa de Valori din Varşovia până la finele anului, chiar dacă până în prezent nu a fost îndeplinită o condiţie tehnică-cheie: conectarea Depozitarului Central de la Bucureşti cu cel din Polonia.

"Vrem să facem listarea secundară până la finalul anului. Nu îmi pot imagina că listarea secundară nu va avea loc. Dacă autorităţile româneşti se împotrivesc, acest lucru ar putea să se întoarcă împotriva lor, pentru că toată lumea se va întreba de ce nu este posibilă listarea secundară. Suntem în Uniunea Europeană iar capitalul este liber să circule între pieţele membre. Piaţa principală va rămâne bursa de la Bucureşti, însă listarea la Varşovia va face mai vizibile acţiunile fondului", a spus managerul Fondului Proprietatea în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Acţionarii FP şi-au dat acordul de principiu asupra listării secundare la Varşovia, şi urmează ca pe 27 iunie să aprobe costurile şi modalitatea de listare.

Soluţia la care a ajuns admi­nis­tratorul este ca listarea se­cundară pe bursa polone­ză să fie de natură tehnică, fără a avea loc vreo ofertă de acţiuni, la fel cum s-a întâmplat şi când fondul s-a listat pe 25 ia­nuarie 2011 la Bucureşti.

Ad­ministratorul mai trebuie încă să rezolve o necunoscută. Este vorba despre co­nec­tarea dintre depozitarii centrali de pe cele două pieţei, operaţiune fără de care listarea tehnică este imposibilă. Dacă depozitarul central se conec­tea­ză la cel din Polonia, există ris­cul şi ca alte mari companii româ­neşti să mi­gre­ze spre bursa din Varşovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO