Burse - Fonduri mutuale

Şeful Oracle România, propus pentru un nou mandat în boardul Fondului Proprietatea

Şeful Oracle România, propus pentru un nou mandat în...

Autor: Roxana Pricop

17.03.2016, 00:04 529

Sorin Mîndruţescu, şeful Oracle România, candidează pentru un nou mandat de membru în comitetul reprezentanţilor la Fon­dul Pro­prie­tatea (FP), or­ganism ce mo­nito­rizează su­pra­ve­gherea activelor de 11,6 mi­liarde de lei ale fon­dului de către Fran­klin Tem­pleton.

El este membru în CR din sep­tembrie 2010, când Franklin Tem­pleton a preluat mandatul de ad­ministrare a ac­ti­velor. Can­didatura sa a fost pro­pusă de avo­catul Corin Trandafir, acţionar FP şi care, înainte de preluarea ad­minis­trării de către Franklin Tem­pleton, a făcut parte din conducerea fon­dului, re­pre­zen­tând interesele moşte­nitorilor Ma­laxa şi Auşnit.

Remuneraţia brută lunară a unui membru de CR este de 20.000 de lei. Anul trecut, comitetul a ţinut 12 şedinţe, din care patru au fost teleconferinţe.

Acţionarii Fondului Proprietatea trebuie să aleagă doi noi membri în co­mitetul re­pre­zentanţilor pe 26 aprilie, având în vedere că man­datele lui Mark Gi­tenstein şi Sorin Mîn­dru­ţescu, şeful Oracle Ro­mânia, urmează să expire. Mark Gitenstein, de pro­fesie avocat şi fost am­basador al SUA la Bucureşti din 2009 până în 2012, s-a reînscris de asemenea pentru un nou mandat.

El a fost propus pentru un nou mandat de trei ani de fondul Newtyn Part­ners, cu active de peste 800 mi­lioane de dolari.

Newtyn Partners este investitorul care a cerut în toamna anului trecut alături de fondul de pensii private NN (fost ING Pensii) redeschiderea negocierilor dintre grupul de distribuţie Electrica şi Fondul Pro­prie­tatea pentru achiziţia participaţiilor minoritare pe care fondul le deţine la filialele grupului.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 21 martie.

Ceilalţi membri ai comitetului repre­zen­tanţilor sunt Steven van Groningen, preşe­dintele Raiffeisen Bank, Julian Healy şi Piotr Rymas­zewski, man­datele aces­tora urmând să expire în aprilie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO