Finanţe personale

Şeful SIF Banat-Crişana: Intenţionăm să extindem investiţiile în agricultură

22 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Bogdan Drăgoi, preşedintele şi directorul general al SIF Banat-Crişana (SIF1), cu active în gestiune de peste 1,7 miliarde de lei, este interesat de investiţii în industrie şi domenii de importanţă strategică, precum energia sau gazele, intenţionând să extindă investiţiile SIF-ului în agricultură.

„SIF1 este orientată către economia reală, industrie şi domenii de importanţă strategică, precum energia sau gazele. De asemenea, intenţionăm să extindem investiţiile în agricultură şi nu ignorăm nici zona de real estate“, a spus pre­şedintele SIF1 într-un interviu acordat ZF.

SIF Banat-Crişana, cea mai mare dintre SIF-uri, a închis anul trecut cu un profit net de 90,6 milioane de lei, calculat pe standardele româneşti de contabilitate. Cele mai mari investiţii din portofoliul SIF1 sunt băncile, cu o pondere de circa 45% din active, potrivit datelor la 30 septembrie 2015. Mai exact, SIF1 deţine un pachet de 0,68% din capitalul băncii austriece Erste Bank, acţionarul BCR, urmează pachetul de 4,43% din capitalul Băncii Transilvania, cea mai profitabilă bancă din sistem în 2015, şi un pachet de 2,12% din capital BRD SocGen, a doua bancă din sistem după valoarea activelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2016

 

Cuvinte cheie:
SIF Banat-Crisana
, Bogdan Drăgoi
, extindere
, investitii
, agricultura
, active
, industrie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide