Şeful SIF Oltenia a căzut la pace cu acţionarii: distribuie dividende de 93 mil. lei şi mai rămâne şi cu bani pentru investiţii

30 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat ieri distribuţia dividendelor în valoare brută de 92,8 milioane de lei din profitul făcut de societate anul trecut şi au completat consiliul de administraţie cu trei membri: Nicolae Stoian, Carmen Popa şi Iulius Grigore Postolache.

SIF Oltenia a fost până ieri ultima din cele cinci SIF-uri cu o situaţie incertă a distri­bu­ţiei dividendelor din pro­fitul net de 130 milioane de lei raportat anul trecut, cel mai mare din ultimii ani. Emoţiile investitorilor erau destul de mari luând în calcul fap­tul că în AGA din aprilie nu s-au strâns suficiente voturi pentru niciuna din cele două propuneri de dividend ale condu­cerii, iar în AGA de ieri acţionarii tre­buia să aleagă între dividende de 92,8 mi­lioane de lei (0,16 lei/acţiune) sau zero lei şi capitalizarea întregului profit.

Soarta dividendelor s-a decis în Aduna­rea Generală de ieri, aflată la a doua convocare, pentru că luni, 28 iulie, au fost prezenţi doar 26,98% din acţio­na­rii cu drepturi de vot, cvorum insuficient.

A doua convocare a strâns mai mulţi acţionari, fiind un cvorum de 41% din drepturile de vot. Astfel, acţionarii SIF 5 au aprobat cu majo­ritate de voturi distribuţia dividen­delor de 92,8 milioane de lei şi folo­sirea pentru in­vestiţii a diferenţei de 37,1 mil. lei din profitul de anul trecut. Anun­ţul rezul­ta­telor votului din AGA a generat o creş­tere de 0,8% a ac­ţiu­nilor SIF O­lte­nia, până la 1,87 lei/titlu, după re­ve­ni­rea la tranzacţio­nare în şedinţa de ieri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.07.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
sif oltenia
, actionari
, dividende
, investitii
, administratie
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide