Şeful SIF Transilvania, amendat cu 3.000 de lei de ASF. „Concertare“ la grupul de acţionari revoluţionari

27 apr 2016 Autor: Roxana Pricop

Mihai Fercală, preşedinte executiv al SIF Transilvania (SIF3), a fost amendat cu 3.000 de lei de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru că nu a informat investitorii şi nici autoritatea atunci când a iniţiat un demers în instanţă pentru a contesta convocarea de AGA depusă în decembrie anul trecut de un grup de acţionari minoritari prin care aceştia cereau schimbarea mana­ge­mentului şi declanşarea acţiunii în răspundere pentru management necorespunzător îm­potriva directoratului societăţii.
 
„Conform informaţiilor primite de la SIF Transilvania, aceasta a încheiat în data de 22 decembrie 2015 două contracte de asistenţă judiciară pentru redactarea şi susţinerea unei acţiuni de anulare a cererii de convocare a AGOA şi a unei cereri de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea executării cererii de convocare AGOA. (...) SIF Transil­vania nu a informat publicul şi nici autoritatea în legătură cu informaţiile privilegiate ce îl privesc în mod direct, responsabilitatea pentru înde­plinirea acestei obligaţii revenind dlui Mihai Fercală“, potrivit deciziei numărul 980 luată de ASF pe 25 aprilie.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2016

 

Cuvinte cheie:
SIF Transilvania
, actionari
, amenda
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide