Burse - Fonduri mutuale

Şeful SIF Transilvania despre transformarea în fond de investiţii alternative: „Îmi este frică că SIF-urile vor dispărea dacă se pun limitări şi noi condiţii de funcţionare“

Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania

Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania

Autor: Roxana Pricop

18.03.2016, 00:06 852
Cele cinci SIF-uri şi administratorul Fondului Pro­prietatea, cu active cumulate de 18 miliarde de lei, trebuie să se autorizeze la Autoritatea de Supra­veghere Financiară sub noua lege a adminis­tra­torilor de fonduri de investiţii alternative, însă există temeri în piaţă că schimbările produse de această nouă autorizare alături de un nou proiect de lege destinat exclusiv fondurilor de investiţii alter­native, aflat acum în lucru, ar putea aduce limitări şi restricţii în investiţiile şi activitatea SIF-urilor.
 
Dacă pentru Fondul Proprietatea situaţia s-a rezolvat prin mutarea administrării pe o divizie din Luxemburg a Franklin Templeton, autorizată să gestioneze fonduri de investiţii alternative, în cazul SIF-urilor situaţia este mai complicată. Şi pentru că SIF-urile funcţionează de 20 de ani ca societăţi de investiţii financiare reglementate şi de legea societăţilor comerciale şi de legea pieţei de capital şi de regulamentele specifice ale ASF destinate fondurilor de investiţii.
 
Termenul-limită pentru încadrarea în legea numărul 74/2015 a adminis­tratorilor de fonduri de investiţii alter­native expiră pe 23 mai.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO