Burse - Fonduri mutuale

Şeful SIF2: Ne-am majorat lichidităţile pentru investiţii

SIF Transilvania este prima la profit după primele şapte luni ale anului

Autor: Roxana Pricop

16.08.2012, 00:08 811

SIF Moldova (SIF2) dispune de lichidităţi în conturi de aproape 150 de milioane de lei după primul semestru, sumă peste nivelul bugetat la începutul anului, fiind interesată să participe la oferta publică de la Transgaz şi să ia parte la oportunităţile de pe bursă.

"Ne-am bugetat un nivel al lichidităţilor de 5% din active, însă în prezent am atins un nivel de 15%. Nu este întâm­plă­tor că ne-am majorat lichidităţile. Suntem pregătiţi să reac­ţionăm rapid la oportunităţile de investiţii care pot apărea în al doilea semestru", a spus Costel Ceocea, preşe­din­tele SIF Moldova, cu active în gestiune de peste 1 mld. lei.

Numerarul din conturile SIF-ului a urcat până la aproape 150 de milioane de lei la sfârşitul lunii iunie, cu 20 de milioane de lei mai mult decât la începutul anului, societatea asigurându-şi astfel lichidităţi pentru investiţii şi după distribuţia dividendelor de 114 milioane de lei. În primul semestru, SIF Moldova a investit 78,8 milioane de lei, cea mai mare parte din sumă fiind plasată în acţiuni.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO