Burse - Fonduri mutuale

Sezonul de vară a adus hotelierii cotaţi pe profit

Sezonul de vară a adus hotelierii cotaţi pe profit

Autor: Ioana Tudor

21.11.2014, 00:05 131
Operatorii hotelieri THR Marea Neagră, Turism Felix Băile Felix şi Casa de Bucovina – Club de Munte, controlate de SIF-uri, au reuşit să încheie primele nouă luni pe profit graţie sezonului de vară, după pierderi cumulate de 12,6 milioane de lei în primul semestru al anului. Cele trei companii, listate pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, administrează împreună 29 de hoteluri cu peste 10.300 de locuri de cazare şi au o valoare cumulată de piaţă de 134,4 mil. lei.
 
Trimestrul al treilea, care cuprinde două dintre lunile de vară, respectiv iulie şi august, a adus hotelierilor câştiguri cumulate de aproximativ 21 mil. lei, în creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, la finele lunii septembrie cei trei operatori hotelieri aveau profituri cumulate mai mici cu 4,5% faţă de ianuarie-septembrie 2013, în sumă de 8,3 mil. lei.
 
În lunile iulie şi august, sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică au înregistrat creşteri faţă de lunile similare din 2013 de până la 5,5%. Datele INS arată că aproape 14,05 milioane de turişti s-au cazat în hoteluri şi pensiuni în primele opt luni, în creştere cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 82,1% au fost români. Cifrele se reflectă în veniturile celor trei companii hoteliere. Astfel, THR Marea Neagră, Turism Felix Băile Felix şi Casa de Bucovina au obţinut venituri cumulate din exploatare de 53,5 mil. lei în trimestrul al treilea, în creştere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului anterior. La nivelul pri­melor nouă luni, veniturile din exploa­tare ale acestora au fost mai mari cu circa 3% şi au atins 75,9 mil. lei.
 
Cele mai mari încasări în semestrul al treilea au fost obţinute de THR Marea Neagră, respectiv 26,7 milioane de lei, în urcare cu circa 7% comparativ cu iulie-septembrie 2013.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO