Burse - Fonduri mutuale

SGB-Smit continuă să cumpere acţiuni la Retrasib

SGB-Smit continuă să cumpere acţiuni la Retrasib

Autor: Ioana Tudor

21.11.2014, 00:00 194

Grupul german SGB-Smit International, noul proprietar al Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA), a cumpărat un pachet de 435.900 de acţiuni la producătorul de transformatoare electrice, reprezentând 0,4% din capitalul social, pentru care a achitat suma de 50.805 lei (circa 11.500 euro). Nemţii au plătit 0,3414 lei pentru o acţiune Retrasib, cu aproape 15% mai puţin decât preţul la care s-au tranzacţionat cel mai recent titlurile RTRA. În urma acestei tranzacţii, SGB-Smit controlează în nume propriu 67,4% din producătorul sibian de transformatoare. Compania germană acţionează în mod concertat cu firma bucureşteană Scando Trading, controlată de familia Stancu. Cele două firme deţin 91,74% din capitalul social al Retrasib.

SGB-Smit, printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa, a preluat Retrasib la finele lunii octombrie. Reprezentanţii companiei au afirmat recent că vor folosi achiziţia pentru a-şi completa propriul portofoliu de produse şi vor dezvolta fabrica din Sibiu şi pentru a fi un jucător mai mare şi profitabil pe piaţa regională. Retrasib a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 19,6 milioane de lei, în urcare cu peste 16% comparativ cu rulajul din perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, pierderile companiei au crescut de patru ori în perioada analizată, la 3,4 milioane de lei, din cauza pierderilor din exploatare, care au atins 2,4 mil. lei. De la preluarea de către nemţi, titlurile Retrasib au urcat cu 38%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO