SIF Banat-Crişana a mai luat 25% din acţiunile SAI Muntenia Invest

10 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Mediafax Foto

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat vineri preluarea a încă 25% din acţiunile SAI Muntenia Invest, firma care administrează SIF Muntenia (SIF4). În urma tranzacţiei, SIF1 a ajuns să controleze 75% din acţiunile Muntenia Invest, restul de 25% din acţiuni fiind la Grupul Financiar Muntenia.

SIF Banat-Crişana a preluat în iulie 2013 pachetul majoritar de 50,01% din acţiunile SAI Muntenia Invest, printr-o tranzacţie de 8,25 mil. lei, dobândind astfel controlul administrării activelor de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia.

SIF Banat-Crişana are la rândul ei active de 1,6 miliarde de lei. În august 2013 SIF Moldova a anunţa că ar vrea să preia restul de 49,99% din acţiunile SAI Muntenia, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat. Recent, SIF Banat-Crişana a cumpărat de pe bursă şi 5% din acţiunile SIF Muntenia pentru 38,7 mil. lei (8,6 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF Banat-Crisana
, actiuni
, bursa
, SAI Muntenia Invest
, preluare
, actionari

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide