Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana a preluat controlul total la SAI Muntenia Invest

Fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, ală­turi de un fost administrator Najib El Lakis au fost arestaţi pre­ventiv într-un dosar de delapidare a SIF Muntenia şi SIF Ba­nat-Crişana.

Fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, ală­turi de un fost administrator Najib El Lakis au fost arestaţi pre­ventiv într-un dosar de delapidare a SIF Muntenia şi SIF Ba­nat-Crişana.

Autor: Roxana Pricop

08.04.2015, 00:04 849

SIF Banat-Crişana (SIF1), societate cu active în gestiune de 1,6 miliarde de lei, a anunţat ieri pe bursă că a preluat de la Gru­pul Financiar Muntenia restul de 25% din acţiunile SAI Mun­tenia Invest, firma care administrează activele de un miliard de lei ale SIF Muntenia (SIF4), ajungând astfel să deţină controlul total.

SIF-ul, condus pe atunci de Dragoş Bîlteanu (azi în arest), a preluat în iulie 2013 pachetul majoritar de 50,01% din acţiunile SAI Muntenia Invest, printr-o tranzacţie de 8,25 mil. lei. Restul de 49% din capital urma să fie achiziţionat în două etape, însă SIF-ul nu a publicat preţul la care s-au cumpărat celelalte două tranşe de câte 25% din acţiunile SAI Muntenia Invest. În august 2013 SIF Moldova a anunţa că ar vrea să preia restul de 49,99% din acţiunile SAI Muntenia, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat. În martie anul trecut, SIF1 a anunţat pe bursă că a cumpărat un pachet de 25% din ac­ţiu­nile SAI Muntenia Invest. În urmă cu un an, SIF Banat-Crişana a cumpărat de pe bursă şi 5% din acţiunile SIF Muntenia pentru 38,7 mil. lei (8,6 mil. euro).

Fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, ală­turi de un fost administrator Najib El Lakis au fost arestaţi pre­ventiv într-un dosar de delapidare a SIF Muntenia şi SIF Ba­nat-Crişana. DIICOT a anunţat, în prima parte a lunii de­cembrie, că desfăşoară o anchetă privind delapidarea pa­tri­mo­niului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi manipularea pieţei de capital. Procurorii DIICOT au făcut în ianuarie 31 de percheziţii şi au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reţinute. Acţiunile SIF1 au crescut cu până la 2,2 în şedinţa de marţi, până la o cotaţie de 1,4 lei/tiltu. Societatea are o capitalizare bursieră de 751 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO