Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana transformă Calipso Oradea într-un holding hotelier

SIF Banat-Crişana transformă Calipso Oradea într-un...

Autor: Andrei Chirileasa

15.04.2014, 00:05 492
Calipso Oradea (simbol bursier CAOR), cea mai valoroasă companie hotelieră din portofoliul SIF Banat-Crişana (SIF1), a convocat adunarea generală etraordinară a acţionarilor (AGEA) pentru a discuta schimbarea de­nu­mirii companiei în SIF Hoteluri SA şi mandatarea consiliului de adminis­traţie în vederea identificării altor afaceri din turism pe care socie­tatea să le preia, conform convocatorului pu­blicat pe bursă.
 
Mişcarea face parte din strategia anunţată anul trecut de conducerea SIF Banat-Crişana de a consolida afa­cerile imobiliare şi pe cele hote­liere din portofoliul SIF 1 în două com­panii noi, SIF Imobiliare şi SIF Hoteluri, pe care să le listeze la bursă. În cazul imobiliarelor, SIF Banat-Crişana a mers pe varianta înfiinţării unei firme noi, SIF Imobiliare, pe care a înregistrat-o în Cipru şi apoi a listat-o pe sistemul alternativ de tranzac­ţio­nare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF Imobiliare a preluat par­ticipaţii în valoare de 100 mil. lei deţinute de SIF 1 la companii cu active imobiliare, iar SIF-ul a mai plasat 50 mil. lei cash în com­panie, printr-o majorare de capital, fără a deta­lia planurile pe care le are cu aceşti bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO