SIF Banat-Crişana transformă Calipso Oradea într-un holding hotelier

15 apr 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Calipso Oradea (simbol bursier CAOR), cea mai valoroasă companie hotelieră din portofoliul SIF Banat-Crişana (SIF1), a convocat adunarea generală etraordinară a acţionarilor (AGEA) pentru a discuta schimbarea de­nu­mirii companiei în SIF Hoteluri SA şi mandatarea consiliului de adminis­traţie în vederea identificării altor afaceri din turism pe care socie­tatea să le preia, conform convocatorului pu­blicat pe bursă.
 
Mişcarea face parte din strategia anunţată anul trecut de conducerea SIF Banat-Crişana de a consolida afa­cerile imobiliare şi pe cele hote­liere din portofoliul SIF 1 în două com­panii noi, SIF Imobiliare şi SIF Hoteluri, pe care să le listeze la bursă. În cazul imobiliarelor, SIF Banat-Crişana a mers pe varianta înfiinţării unei firme noi, SIF Imobiliare, pe care a înregistrat-o în Cipru şi apoi a listat-o pe sistemul alternativ de tranzac­ţio­nare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF Imobiliare a preluat par­ticipaţii în valoare de 100 mil. lei deţinute de SIF 1 la companii cu active imobiliare, iar SIF-ul a mai plasat 50 mil. lei cash în com­panie, printr-o majorare de capital, fără a deta­lia planurile pe care le are cu aceşti bani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.04.2014

 

Cuvinte cheie:
oradea
, sif
, transformare
, hoteluri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide