SIF Moldova a câştigat 99 mil. lei în primele nouă luni

14 oct 2013 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) a încheiat primele nouă luni cu active nete în valoare de 1,192 miliarde de lei şi cu un profit de 99 milioane de lei. Raportat la începutul anului, activele nete ale SIF-ului au înregistrat o creştere de 9,35%. În primele nouă luni ale anului, societatea a derulat investiţii de 84 de milioane de lei.

Cele mai mari investiţii ale SIF2 erau acţiunile băncii austriece Erste Bank cu o pondere de 20,49% din active, urmate de acţiunile Băncii Transilvania cu 12,51%, urmate de acţiunile BRD cu 11,28% din active şi cele ale Fondului Proprietatea cu 11,21% din active.

Acţiunile SIF2 au încheiat şedinţa de vineri, 11 octombrie, în uşoară creştere până la o cotaţie de 1,249 lei/titlu. Raportat la valoarea unitară a activului net de 2,2975 lei, acţiunile SIF2 se tranzacţionează la un discount de circa 45%. Societatea are o capitalizare bursieră de 648,3 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

 

Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, bursa
, investitori
, investitii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide