Cum stau SIF-urile după primele opt luni

SIF Moldova a crescut cel mai mult averea acţionarilor, dar SIF Oltenia rămâne preferata investitorilor

19 sep 2013 Autor: Adrian Cojocar

Averea cumulată a SIF-urilor a crescut cu 14,5% în primele opt luni ale anului, luând în calcul creşterea de activ de 5,1% şi dividendele distribuite, care reprezintă 9,4% din activele nete ale SIF-urilor la finalul anului trecut. Randamentul mediu pe care SIF-urile l-au adus investitorilor din creşterea acţiunilor şi din dividende este de 5,7% de la începutul anului.

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au oferit cel mai mare câştig dintre SIF-uri, de la începutul anului incluzând şi randamentul din dividende, de 22%, iar SIF Moldova (SIF2) a crescut în primele opt luni ale anului cel mai mult averea pe care o gestionează, respectiv cu 21,7% incluzând dividendele acordate de SIF în acest an. În cazul SIF Moldova însă, randamentul acţiu­nilor a fost de doar 1,4% de la înce­putul anului, incluzând şi dividendele.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

 

Cuvinte cheie:
sif moldova
, actionari
, sif oltenia
, avere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide