ZF 24

SIF Moldova a pierdut circa 9 mil. lei investind în acţiunile Gabriel Resources

SIF Moldova a pierdut circa 9 mil. lei investind în...

Autor: Andrei Chirileasa

11.09.2013, 00:07 429

SIF Moldova (SIF2) a investit în ultimii trei ani aproximativ 12 milioane de lei în acţiunile companiei canadiene Gabriel Resources, pariind astfel pe realizarea proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană. Ieri, acţiunile deţinute de SIF Moldova mai valorau doar 3 milioane de lei, după ce s-au prăbuşit cu peste 60% în două zile pe bursa din Toronto.

SIF Moldova a înregistrat o pier­dere teoretică de 9 mi­lioa­ne de lei din investiţia în Gabriel Resources, potrivit calculelor ZF, în condiţiile în care societatea de investiţii cu sediul în Bacău şi-a păstrat acţiunile în companie şi speră ca acestea să-şi revină.

„Nu ştiu exact cât e pierderea po­ten­ţială, dar părerea mea este că preţul se va întoarce. O să vedem ce se întâm­plă. Sper că se va ajunge la o dezbatere serioasă asupra acestui proiect“, a declarat pentru ZF Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova.

Conducerea SIF Moldova mai spune că această investiţie nu reprezintă un risc pentru portofoliul societăţii, care avea o valoare netă de 1,12 miliarde de lei (251 mil. euro) la finalul lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO