Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a primit ok-ul ASF să deţină 32,99% din SSIF Broker

SIF Moldova a primit ok-ul ASF să deţină 32,99% din...

Autor: Roxana Pricop

24.11.2014, 13:32 743

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat  achiziţionarea, în mod direct, de către SIF Moldova (SIF2) a unei participaţii calificate de 32,99% din capitalul social şi din totalul drepturilor de vot firmei de intermediere SSIF Broker.

SSIF Broker este singura societate de brokeraj listată la bursă, cu o valoare de piaţă de 39,8 mil.lei. SIF Moldova deţinea la finalul lunii septembrie un pachet de 4,98% din capitalul social al firmei de brokeraj, iar SIF Muntenia deţine 14,5% din capital.

Potrivit legii de capital, orice achiziţie de acţiuni la o firmă de brokeraj care depăşeşte pragul de 10% din capital sau de 20% din capital trebuie să primească avizul ASF.

Pachetul de 32,99% la care vizează SIF Moldova să ajungă este pragul limită permis pentru a nu fi declanşată obligaţia de ofertă obligatorie de preluare pentru restul acţionarilor minoritari. Potrivit legii pieţei de capital, orice acţionar care deţine peste 33% din capitalul unei companii listate este obligat să ofere minoritarilor dreptul de a se retrage din societate. Cum SIF Moldova deţine deja 4,98% din SSIF Broker, este de aşteptat ca societatea să cumpere din piaţă restul de 28% din acţiuni.

Acţiunile Broker Cluj au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni în scădere cu 2% până la un preţ de 0,1153 lei/titlu. Acţiunile SIF2 cresc uşor cu 0,5% până la un preţ de 1,65 lei/titlu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO