SIF Moldova a vândut 9 mil. acţiuni Banca Transilvania pentru 26 mil. lei, reducându-şi participaţia la 6,9%

1 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

SIF Moldova a vândut pe 30 mai un pa­chet de 9 milioane de acţiuni la Banca Transilvania (TLV), cel mai tran­zacţionat emitent de la bursa ro­mâ­nească, la preţul unitar de 2,94 lei pe acţiune, într-o tranzacţie interme­diată de BT Capital Partners.

Pentru întreg pachetul, SIF Mol­dova a încasat circa 26 milioane de lei, iar deţinerea sa la a doua cea mai mare bancă din România în funcţie de active a scăzut de la 7,17%, cât era la finele lunii martie, la 6,9%.

Spre com­paraţie, SIF Moldova deţinea an­terior tran­zacţiei un număr de 261 milioane de acţiuni TLV, iar după tran­zacţie mai are 252 milioane de acţiuni.

De altfel, ieri pe bursă au fost raportate mai multe vânzări de acţiuni Banca Transilvania, printre care şi o vânzare de 500.000 de acţiuni a şefului băncii, Omer Tetik, dar şi alţi directori din bancă cum ar fi Andrei Dudoiu (156.000 de acţiuni). Tran­zacţia de pe 30 mai a fost cea mai mare din ultimele şase luni, potrivit datelor dis­ponibile pe site-ul BVB.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.06.2017

 

Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, acţiuni
, Banca Transilvania
, participatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide