Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova prelungeşte cu 30 de zile conducerea actuală

SIF Moldova prelungeşte cu 30 de zile conducerea actuală

Autor: Dan Grigore Ivan

11.07.2017, 00:00 173

SIF Moldova (SIF2) a hotărât delegarea unei conduceri interimare pentru maximum 30 de zile, respectiv între 5 iulie şi 5 august, ca urmare a neavizării din partea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) a structurii de conducere votate de consiliul de administraţie în aprilie.

Conducerea interimară este formată astfel din Costel Ceocea, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general, Claudiu Doroş, vicepreşedinte al consiliului şi director general adjunct, în vreme ce Cătălin Iancu este director în comitetul de direcţie.

Capitalizarea bursieră a SIF Moldova (SIF 2) este de 1,031 miliarde lei (224 milioane euro), după ce de la începutul acestui an acţiunile SIF Moldova s-au apreciat cu 27%, de peste două ori mai mult decât creşterea înregistrată în aceeaşi perioadă de către BET-FI.

SIF Moldova (SIF2) a derulat în acest interval de timp mai multe programe de răscumpărare, ultimul dintre acestea fiind încheiat în data de 27 iunie, în urma unei oferte prin care SIF Moldova intenţiona să cumpere 2,4% din capitalul social al SIF2. Societatea este al doilea cel mai mare investitor instituţional al Băncii Transilvania (TLV) după cei de la BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO