SIF Moldova şi SIF Oltenia sunt singurele cu profit. SIF Transilvania are pierderi de 71 mil. lei după două luni

17 mar 2016 Autor: Roxana Pricop

Trecerea la raportarea pe standardele internaţionale, prin care variaţia valorii activelor din portofoliul este contabilizată în contul de profit şi pierdere, a adus SIF-urilor rezultate financiare la extreme.
 
Împreună, cele cinci SIF-uri au cumulat pierderi totale de 76 milioane de lei după primele două luni din an, faţă de un profit de 73 milioane de lei raportat pe standardele româneşti de contabilitate în primele două luni ale anului trecut. Mare parte din pierderi aparţin SIF Transilvania (SIF3), care a încheiat primele două luni cu un minus de aproape 71 milioane de lei. Cele mai mari investiţii ale SIF-ului sunt acţiunile BRD (3,48% din capitalul băncii).
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2016

 

Cuvinte cheie:
sif
, profit
, pierderi
, sif moldova
, sif oltenia
, sif transilvania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide