Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova vinde acţiuni Banca Transilvania cu profit şi de 10% în doar câteva săptămâni

SIF Moldova vinde acţiuni Banca Transilvania cu profit...

Autor: Roxana Pricop

08.02.2016, 00:00 804

SIF Moldova (SIF2), al doilea cel mai influent acţionar al Băncii Transilvania (TLV), a vândut pe 4 februarie un pachet de 3,215 milioane de acţiuni TLV la un preţ de 2,32 lei/unitate, acestea fiind primele tranzacţii executate de SIF pe acţiunile băncii în februarie. Tranzacţiile au fost intermediate de Raiffeisen Bank şi de Ieba Trust.

În ianuarie, SIF-ul a cumpărat peste 2,3 mil. acţiuni TLV la preţuri cuprinse între un minim de 2,1 lei/acţiune şi un maxim de 2,265 lei/acţiune. Astfel profitul marcat de SIF din vânzarea acţiunilor se ridică la între un minim de 2,4% şi un maxim de 10,4% în doar câteva săptămâni. SIF Moldova deţine circa 8,3% din capitalul BT, potrivit calculelor ZF.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este cel mai mare acţionar cu o deţinere de 11,4% din capital. Banca Transilvania este a treia cea mai mare instituţie de credit din sistemul local după valoarea activelor nete de 39,39 miliarde de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO