Burse - Fonduri mutuale

SIF Muntenia a ajuns să deţină 10% din acţiunile Broker Cluj

Autor: Adrian Cojocar

13.12.2010, 23:37 20

SIF Muntenia (SIF4) a continuat în ultimele luni să acumulezeacţiuni ale firmei de intermediere Broker Cluj (BRK), majorându-şirecent participaţia până la 10%, după ce în vară deţinea circa 8,7%din capitalul societăţii. SIF Muntenia s-a detaşat astfel caprincipal acţionar al Broker Cluj, în condiţiile în care următorulmare acţionar al firmei de brokeraj este Ioan Cârtiş, care potrivitultimelor raportări deţine circa 8,25% din acţiunile Broker Cluj,aceştia fiind totodată singurii acţionari semnificativi aisocietăţii (cu peste 5% din acţiuni).

Achiziţiile realizate de SIF Muntenia la Broker Cluj vin după cetitlurile casei de brokeraj s-au prăbuşit cu peste 90% în 2008 pefondul crizei financiare şi conducerea societăţii a fost completînlocuită, iar activitatea restructurată în urma unui scandal defraudă la sucursala din Deva a Broker Cluj. Anul trecut, titlurileBroker au crescut cu 120%, iar de la începutul anului au maicâştigat circa 35% şi se tranzacţionau la închiderea şedinţei deieri la un preţ de 0,274 lei/titlu. Compania are o capitalizare de18,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO