SIF Oltenia a ajuns la o participaţie de 5% din acţiunile Artrom Slatina

26 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

SIF Oltenia a fost raportată pe bursă cu un pachet de 5% din acţiunile producătorului de ţevi din oţel Artrom Slatina (ART), participaţie la care a ajuns în urma achiziţiilor pe care le-a realizat luni pe bursa de la Bucureşti când a achiziţionat circa 3.500 de titluri.

SIF Oltenia deţine în prezent un pachet de 5,81 milioane de acţiuni care valorează pe bursă 11,4 mil. lei (circa 2,53 mil. euro). La finalul lunii septembrie 2013, SIF Oltenia avea 4,5% din acţiunile Artrom.

Grupul rus TMK deţine prin intermediul TMK Europe circa 92,72% din acţiunile Artrom, iar un pachet de 2,27% din acţiuni aparţine altor investitori de pe bursă. Cu o capitalizare de peste 50 mil. euro, Artrom este cea mai mare companie siderurgică listată pe bursă.

Producătorul de ţevi a raportat anul trecut un profit net de 12,3 mil. lei, de peste trei ori mai mic decât cel realizat în anul anterior, de 42,5 mil. lei şi afaceri în scădere cu 3,6%, de 876 mil. lei (circa 198 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF Oltenia
, participaţie
, acţiuni
, Artrom Slatina

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide