Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia aproape l-a ajuns din urmă pe Pogonaru la Prodplast Imobiliare

SIF Oltenia aproape l-a ajuns din urmă pe Pogonaru la Prodplast Imobiliare

Autor: Adrian Ionut Cojocar

21.03.2011, 16:59 77

SIF Oltenia a cumpărat astăzi un pachet decirca 12% din acţiunile Prodplast Imobiliare (PPLI) de la fondul american deinvestiţii Broadhurst Investment, condus deSiminel Andrei, care controla 12,69% din acţiunişi şi-a lichidat astăzi întreaga participaţie în schimbul unei sumede circa 14,7 mil. lei (3,5 mil. euro), potrivit persoanelorimplicate în tranzacţii.

Brodhurst şi-a lichidat tot astăzi participaţiade 12,69% pe care o deţinea la producătorul de mase plasticeProdplast Bucureşti (PPL) pe care a încasat 2,6mil. lei, iar până la această oră nu se cunosc informaţii privindcumpărătorul pachetului.

SIF Oltenia a ajuns să deţină un pachet deaproximativ 30% din Prodplast Imobiliare în timpce omul de afaceri Florin Pogonaru şi-a majorat înoctombrie 2010 participaţia de la 33% la 36%.

"Am cumpărat pentru că eu cred într-o dezvoltare imobiliarăviitoare la Prodplast Imobiliare. Nu pot să spun mai mult de atâtpentru moment", a declarat Tudor Ciurezu, directorul generaladjunct al SIF Oltenia.

Întrebat dacă se înţelege cu celalalt acţionar important alcompaniei, Florin Pogonaru, şeful SIF Oltenia a spus că el porneştede la ideea că acţionarii trebuie să aibă interese comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO