Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia reia achiziţiile la Argus Constanţa

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

14.07.2015, 00:03 450

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat un pachet de 3.000 de ac­ţiu­ni la producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) pe care a plătit aproape 9.000 lei în şedinţa joi, 9 iulie.

Aceasta este prima achiziţie de acţiuni derulată de SIF5 la Argus, companie pe care o controlează, după o pauză de aproape şase luni. SIF Oltenia are în plan să îşi valorifice pachetul de 85% deţinut la producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) prin vânzarea acţiunilor către un investitor strategic prezent în acelaşi sector de activitate, potrivit declaraţiilor făcute pe 18 iunie pentru ZF de Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5.

Societatea de investiţii financiare ar fi primit oferte pentru Argus din partea competitorilor de la Expur şi Bunge, însă preţul oferit de aceştia nu l-a convins pe şeful SIF Oltenia să renunţe la companie.

Producătorul de uleiuri vegetale a încheiat anul 2014 cu afa­ceri de 176 mil. lei şi cu un profit net de 3,5 mil. lei. SIF Ol­tenia a intrat în acţionariatul Argus în 2004 când a cum­părat 6,7% din acţiunile UARG pentru 6,7 mil. lei. Com­pania avea atunci o capitalizare de 98 mil. lei. În şedinţa de ieri, acţiunile UARG, tranzacţionate pe sistemul alter­na­tiv al bursei, au scăzut cu 5% până la o cotaţie de 2,8 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 107 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO