Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia vinde Argus unui investitor strategic

SIF Oltenia vinde Argus unui investitor strategic

Autor: Roxana Pricop

18.06.2015, 00:07 1622

SIF Oltenia (SIF5) are în plan să îşi valorifice pachetul de 85% deţinut la producătorul de uleiuri vegetale Ar­gus Constanţa (UARG) prin vânzarea acţiunilor către un investitor strategic prezent în acelaşi sector de activitate.

Societatea ar fi primit oferte din partea competitorilor de la Expur şi Bunge, însă preţul oferit de aceştia nu l-a convins pe şeful SIF Oltenia să renunţe la companie.

Argus Constanţa are o capitalizare bursieră de 93 milioane de lei, iar pachetul de deţinut de SIF5 valorează astfel aproape 80 mil. lei. Producătorul a în­cheiat anul 2014 cu afaceri de 176 mil. lei şi cu un profit net de 3,5 mil. lei.

„Oricând este posibil să vindem dacă preţul oferit este bun. Suntem interesaţi ca oferta să aibă o primă faţă de valoarea de pe bursă a companiei“, a spus pentru ZF Tudor Ciu­rezu, preşedintele SIF Oltenia.

Producătorul a încheiat anul 2014 cu afaceri de 176 mil. lei şi cu un profit net de 3,5 mil. lei. SIF Oltenia a intrat în acţionariatul Argus în 2004 când a cumpărat 6,7% din acţiunile UARG pentru 6,7 mil. lei. Compania avea atunci o capitalizare de 98 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO