Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a fost în aprilie cea mai scumpă SIF, cu discount de tranzacţionare de 39%

SIF Transilvania a fost în aprilie cea mai scumpă SIF,...

Autor: Liviu Popescu

24.05.2017, 00:03 569

Cele cinci societăţi de investiţii financiare afi­şau pentru finele lunii aprilie discounturi de tran­zac­ţionare al acţiunilor faţă de valoarea unitară a ac­tivului net cuprins între 39%, cum este cazul SIF Transilvania, şi 54,4% la SIF Banat-Crişana, po­trivit Asociaţiei Adminis­trato­rilor de Fonduri (AAF).

SIF Moldova şi SIF Transilvania sunt sin­gu­rele societăţi care au înregistrat scăderi ale va­lorii unitare a activului net faţă de luna martie, în timp ce la preţul acţiunilor scăderi au avut patru SIF-uri, singura societate pe plus fiind SIF Muntenia. Analiştii spun că la nivel teoretic este de preferat ca discountul să fie cât mai mare pentru că astfel pentru fiecare sumă investită în acţiunile SIF-ului investitorul beneficiază de o valoare mai mare din activul net. În acelaşi timp însă, un discount mai mare poate semnala aşteptări negative ale pieţei faţă de diverse aspecte ale companiei în cauză.

„Urmărind evoluţia activelor nete unitare în luna raportată se observă că cele cinci SIF-uri au înregistrat evoluţii preponderent pozitive, fiind consemnate creşteri de 1,3% la SIF Oltenia, 0,4% la SIF Banat-Crişana, 0,3% la SIF Mun­tenia, respectiv scăderi de 5,2% la SIF Transil­va­nia şi 0,6% la SIF Moldova”, menţionează AAF. Scăderi ale preţurilor acţiunilor s-au înregistrat la SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana de 2,9% fiecare, 2,5% la SIF Moldova, 0,2% la SIF Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO