Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a încasat 2 milioane lei pentru pachetul de 13% din capitalul distribuitorului de produse alimentare Galgros Galaţi

SIF Transilvania a încasat 2 milioane lei pentru...

Autor: Roxana Rosu

11.09.2018, 12:27 212

SIF Transilvania a încasat 2 milioane lei pentru pachetul de 13% din capitalul distribuitorului de produse alimentare Galgros Galaţi, ca urmare a exercitării dreptului de retragere din această societate.

Pachetul include 568.000 acţiuni cu valoare nominală de 2,5 lei/acţiune.

”Ca urmare a finalizării litigiului cu Societatea Galgros, SIF Transilvania mai are de încasat suma de 29.672  lei, reprezentând cheltuieli de judecată, precum şi dobânda legală datorată pentru plata cu întârziere a obligaţiei, urmând a efectua demersurile legale in acest sens”, se arată în anunţul publicat la BVB de societatea de investiţii financiare.

SIF Transilvania (SIF3), societatea ce are în portofoliu pachete de acţiuni în companii listate pe piaţa de capital bucureşteană precum BRD, Băile Felix sau Romgaz Mediaş, a raportat în primele şase luni ale anului venituri totale de 55,6 milioane lei, în creştere cu 4,3% faţă de perioada similară din 2017, când s-au situat la 53,2 milioane lei, în timp ce profitul net a avansat la 45,4 milioane lei, faţă de 41,4 milioane lei în primele şase luni din 2017.

De la începutul anului 2018 acţiunile SIF3 au minus 13%, fără a lua în calcul dividendele plătite de societate. Spre comparaţie indicele BET-FI, al SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, are minus 4,3%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO