Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania îşi mută hotelurile pe Sibex

SIF Transilvania îşi mută hotelurile pe Sibex

Autor: Radu Bostan

15.07.2015, 00:04 718

Operatorii hotelieri Orizont Turism Predeal (ORTU) şi THR Prahova (TUSI), controlaţi de SIF Transilvania (SIF3), vor fi delistaţi de pe bursa de la Bucureşti şi vor fuziona cu Feper (FEP), o firmă controlată tot de SIF, dar listată pe sistemul alternativ al bursei de la Sibiu.

Orizont Turism, care deţine hotelul cu acelaşi nume din Predeal, are o ca­pitalizare de 45 mi­lioane de lei pe piaţa RASDAQ şi este con­trolată de SIF Transil­vania în proporţie de 93%.

Feper, al cărei obiect de activitate este, formal, fabricarea calculatoarelor, are 6,6% din acţiunile firmei hote­liere.

La rândul său, Turism Hoteluri şi Restaurante Prahova valorează 20 mi­lioane de lei pe piaţa alternativă a bursei din Bucureşti, AeRO. SIF Transil­vania are o cotă de 89% din ac­ţiunile TUSI, potrivit ultimelor raportări.

Pe Sibex, Feper este evaluată la o capitalizare de 6,9 milioane de lei de ultimele tranzacţii, realizate anul trecut.

Anul acesta nu a avut loc nicio tranzacţie cu titlurile FEP, potrivit statisticilor Sibex. SIF Transilvania deţine 72% din acţiuni, iar Autori­tatea pentru Adminis­trarea Activelor Statului (AAAS) are 24% din capital.

Dintre cele cinci firme listate la bursa din Sibiu, trei sunt controlate de SIF Transilvania, respectiv Feper, Romra­diatoare (RRD) şi Aro Palace (ARO). Pe Sibex s-au tranzacţionat acţiuni în valoare totală de doar 10.500 de lei în primele şase luni ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO