Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania schimbă administratorii la THR Marea Neagră

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

09.02.2015, 00:04 1366

Acţionarii companiei hoteliere THR Marea Neagră (simbol bursier EFO), controlată de SIF Transilvania, se vor reuni în AGA pe 19 martie pentru o decizie privind revocarea actualului consiliu de administraţie al societăţii şi alegerea unui nou board format din trei membri, pentru un mandat de patru ani. Cererea de convocare a AGA pentru numirea unor noi administratori a fost formulată în luna ianuarie de SIF Transilvania, care deţine peste 77% din capitalul social al companiei hoteliere.

Din actualul board al THR Marea Neagră fac parte Lucian Ionescu (preşedinte), Titus Prescure şi Nicolae Butoi. Tot în AGA din 19 martie, acţionarii vor decide şi asupra demolării şi schimbării destinaţiei unor imobile aflate în patrimoniul societăţii. Săptămâna trecută, administratorii companiei l-au numit pe Mihai Zamfir în funcţia de director general în locul Linicăi Stan, care a preluat poziţia de director administrativ. Contractul de mandat al lui Zamfir este valabil un an.

THR Marea Neagră îşi va anunţa pe 16 februarie rezultatele financiare preliminare pe 2014. Compania hotelieră, care deţine 23 de hoteluri funcţionale, cu peste 7.800 de locuri de cazare, a încheiat primele nouă luni ale anului trecut cu profit de 3,2 mil. lei, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Două dintre hotelurile THR Marea Neagră sunt clasificate la patru stele, şapte la trei stele, iar restul de 14 au două stele. Compania mai deţine 21 de restaurante şi mai multe baruri. Anul trecut societatea a scos la vânzare zece unităţi hoteliere de pe litoralul românesc, printre care Complexul Pajura, Complexul Cocorul, vilele Balea, Mara, Lacul din Venus şi hotelurile Riviera, Ancora şi Măgura. Acţiunile EFO au închis ultima şedinţă de tranzacţionare în stagnare la preţul de 0,058 lei/unitate. La această referinţă, compania hotelieră are o capitalizare bursieră de 33,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO