SIF Transilvania vrea ca acţiunile răscumpărate de BVB să fie folosite pentru reducerea de capital, nu pentru bonusuri în cadrul societăţii

17 mar 2017 Autor: Ştefan Stan

SIF Transivania vrea ca acţiunile care vor fi răscumpărate de BVB să fie anulate, reducând astfel acţiunile aflate în circulaţie şi implicit capitalul social al BVB, ceea ce înseamnă că acestea nu vor putea fi împărţite ca bonusuri în cadrul companiei.

BVB ar putea să răscumpere 114.285 de acţiuni, reprezentând 1,49% din capitalul social al companiei, prin desfăşurarea de oferte publice de cumpărare.  Preţul minim ar urma să fie de 18 lei/acţiune, iar un preţ maxim care se va calcula ca valoarea cea mai mică dintre 35 lei/acţiune sau valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare, potrivit unui anunţ al SIF Transilvania. 

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este de până la 4 mil. lei. Programul se va desfăşura pe o perioadă de maximum 18 luni.Tranzacţiile de răscumpărare se referă doar la acţiunile plătite integral şi vor fi efectuate doar din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale BVB.

SIF Transilvania, deţine peste 8,97% din acţiunile al Bursei de Valori Bucureşti, adică 688.110 acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune. Dacă SIF Transilvania nu vinde nicio acţiune în oferta de răscumpărare, va ajunge la o participaţie de 9,10% în cadrul BVB. 
 

Cuvinte cheie:
actiuni
, sif
, rascumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide