Confesiunile unui fost şef de SIF:

SIF-urile ar trebui să se concureze, nu să se cumpere între ele

26 feb 2014 Autor: Roxana Pricop

Vezi galeria foto Ioan Cuzman, fost şef al SIF Banat-Crişana

Există un grup de investitori care deţin consolidat 20% din acţiunile SIF 1 şi care probabil vor susţine politica consiliului de administraţie. Însă cu restul de 80% din investitori cum rămâne? SIF-ul are milioane de acţionari minoritari şi lumea s-a obişnuit să încaseze dividende, nu înţelege de ce nu se mai dau dividende.

Ioan Cuzman, cel care a condus SIF Banat-Crişana (SIF 1) din funcţia de preşedinte timp de 18 ani până în 2012, când a venit la cârmă Dragoş Bîlteanu, spune că între SIF-uri ar trebui să existe competiţie şi că nu înţelege motivul pentru care ASF a ridicat interdicţia ca aceste societăţi să nu se cumpere între ele.

Fostul preşedinte al SIF Banat-Cri­şana a fost raportat ieri pe bursă că a vândut un pachet de 19.000 de acţiuni la SIF 1 pentru 24.000 de lei şi un alt pachet de acţiuni în valoare de 14.000 de lei la Biofarm, compania pe care SIF 1 o controlează alături de SIF Muntenia. Întrebat de ce a vândut acţiunile, Cuzman a răspuns că „aveam nevoie de lichi­dităţi“. El s-a retras complet din activitatea SIF-ului, iar acum predă la Universitatea Vasile Goldiş din Arad şi în paralel acordă consultanţă în afaceri şi management.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, refuz
, cumparare
, presedinte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide