Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au acaparat oferta Biofarm, subscrisă de 8,8 ori datorită ordinelor plasate de SIF-uri

SIF-urile au acaparat oferta Biofarm, subscrisă de 8,8...

Autor: Ioana Tudor

16.09.2014, 00:06 554
Oferta lansată de producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) pentru răscumpărarea unui pa­chet de 10% din capitalul social a fost sub­scrisă de 8,8 ori datorită ordinelor plasate de SIF-uri, care controlează com­pania.
 
Până ieri, ultima zi de derulare a ofer­tei, investitorii au plasat 224 de ordine, reprezentând circa 969 milioane de acţiuni, potrivit informaţiilor dispo­ni­bile în piaţă.
 
„Cel mai mare ordin, de circa 566,3 mi­lioane de acţiuni, corespunde cu de­ţinerea SIF Muntenia (SIF4), iar un alt ordin, însumând 151,3 milioane de acţiuni, corespunde participaţiei SIF Mol­dova (SIF2)”, a spus Marcel Murgoci, director de operaţiuni la firma de brokeraj Estinvest.
 
De asemenea, un ordin de 233,1 mi­lioa­ne de acţiuni este comparabil cu de­ţi­nerea SIF Banat-Crişana (SIF1). Micii in­vestitori de pe bursă au subscris circa 17,9 milioane de acţiuni, ceea ce repre­zintă 1,6% din capitalul social al Biofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO