SIF-urile au acţiuni la Banca Transilvania şi BRD de 2,2 miliarde de lei

4 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) listate la bursa românească aveau la finele primului semestru în portofolii acţiuni la Banca Transilvania (TLV) de 1,4 mld. lei, în timp ce valoarea deţinerilor la BRD era de 740 mil. lei, potrivit rapoartelor semestriale ale societăţilor.

În cazul băncii de la Cluj, cel mai lichid emitent de la BVB, cea mai mare deţinere a unei SIF se găseşte la SIF2 Moldova. Societatea avea la finele lunii iunie un portofoliu de 250 milioane de acţiuni, echivalentul a 6,9% din instituţia de credit.

La preţul de închidere atunci pe o acţiune, portofoliul valora 673 mil. lei. La preţul unei acţiuni TLV de vineri dimineaţă portofoliul ar fi valorat 587 mil. lei.

Pe locul doi în funcţie de deţineri la Banca Transilvania se poziţionează SIF1 Banat-Crişana cu o valaore a acţiunilor la final de prim semestru de 434 mil. lei. Din cele cinci SIF-uri, doar SIF3 nu este acţionară la instituţia de credit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2017

 

Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, brd
, crestere
, transilvania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide