SIF-urile au făcut profituri în primul semestru cât în tot anul 2013

21 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Cele cinci SIF au încheiat primul semestru al anului cu profituri cumulate de 612 milioane de lei, aproape de cele 626 milioane de lei cât au fost profiturile cumulate de acestea în întreg anul 2013.
 
Profiturile record raportate de SIF-uri se datorează în principal câştigului de 211,5 milioane de lei raportat de SIF Muntenia (SIF4) în primul semestru. Activele nete cumulate ale celor cinci SIF au crescut cu 280 milioane de lei, până la 6,885 miliarde de lei, în principal graţie SIF Oltenia (SIF5), care a raportat active record de 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie.
 
Indicele BET-FI, care include evoluţia acţiunilor celor cinci SIF şi ale Fondului Proprietatea, a scăzut cu 6% în acest an.
 
SIF Muntenia are cel mai mare profit semestrial din rândul celor cinci SIF, marcat în principal din vânzări de acţiuni din portofoliu. Profitul semestrial de 211,5 milioane de lei este cel mai ridicat din istoria societăţii şi este de 2,6 ori mai mare decât câştigul de 80 milioane de lei bugetat pentru întreg anul. Societatea a încheiat primul semestru cu active de 1,030 miliarde de lei, în scădere cu 30 de milioane de lei faţă de începutul anului. SIF Banat-Crişana (SIF1) are un profit de 150 de milioane de lei după primele şase luni din an, dublu faţă de câştigul bugetat pentru întreg anul. La finalul lunii iunie, activele societăţii erau de 1,630 miliarde de lei, cu 40 de milioane de lei în creştere faţă de începutul anului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.07.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, profit
, semestru
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide