Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au luat prin surprindere investitorii cu randamente totale şi de 30% în acest an

SIF-urile au luat prin surprindere investitorii cu...

Autor: Roxana Pricop

12.11.2015, 00:06 1453
Patru din cele cinci SIF-uri au raportat creşteri ale acţiunilor pe bursă în acest an, iar graţie dividendelor plătite către acţionari, randamentele totale ajung şi la 30%.
 
Revenirea acţiunilor bancare Erste Bank, Banca Transilvania şi BRD SocGen, ce re­pre­zintă cele mai mari investiţii ale SIF-urilor, au fost în spatele aprecierii acţiunilor SIF-urilor în acest an. SIF Banat-Crişana (SIF1), pentru care acţiunile Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, sunt cea mai mare investiţie din portofoliu, a raportat un avans de 24% în acest pe bursă, cel mai mare din rân­dul SIF-urilor. Titlurile Erste Bank au câştigat 50% în euro în acest an pe bursa din Viena. Aprecierea titlurilor SIF1 a fost sus­ţinută şi de reluarea plăţii de dividende după doi ani de pauză şi de schimbarea ad­mi­nis­tratorilor. Randamentul dividendului plătit de SIF1 este de circa 6%, astfel că randamentul total pentru acţiunile SIF1 urcă la 30%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO