Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au preluat controlul conducerii Broker Cluj

Autor: Andrei Chirileasa

30.11.2011, 00:00 420

SIF Muntenia (SIF4) a câştigat două locuri în Consiliul de Administraţie al firmei de intermediere financiară Broker Cluj (BRK), iar candidatul propus de SIF Moldova (SIF2) a fost ales în funcţia de preşedinte al CA. SIF-urile au ajuns să controleze astfel trei dintre cele cinci poziţii din Consiliul de Administraţie al Broker, prin intermediul lui Marian Dinu, Tiberiu Stratan (din partea SIF Muntenia) şi a lui Mihai Buliga, din partea SIF Moldova.

Cele două SIF-uri pot să-şi impună deciziile în cadrul conducerii Broker Cluj fără să depindă de ce decizii iau ceilalţi administratori. Acţionarii Broker au decis totodată să anuleze decizia Consiliului de Administraţie din 20 octombrie 2011 privind revocarea lui Grigore Chiş din funcţia de director general pe motive disciplinare.

Buliga (39 de ani), noul preşedinte al Broker Cluj, are o experienţă de 15 ani pe piaţa de capital. El a lucrat cinci ani ca broker la Gelsor, firma de brokeraj a lui Sorin Ovidiu Vântu. În perioada noiembrie 2006 - aprilie 2010 el a fost membru în Consiliul de Administraţie al STK Trading, firmă de brokeraj controlată de Nicolae Pascu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO