Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile i-ar putea răsplăti pe investitori cu dividende de 227 mil. lei. Oltenia - prima ca randament, Banat şi Moldova - cele mai lichide

SIF-urile i-ar putea răsplăti pe investitori cu...

Autor: Roxana Pricop

22.01.2016, 00:08 2217

Cele cinci SIF-uri ar putea aloca dividende în valoare de 227 milioane de lei din profiturile raportate anul trecut, po­trivit esti­mă­rilor ZF în baza ra­telor trecute de distri­bu­ţie. Divi­dendul SIF Ol­tenia (SIF5) ar aduce cel mai ridicat randament, de peste 11%, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Mol­dova (SIF2) ar rămâne cu cei mai mulţi bani în conturi pentru viitoare in­vestiţii, după recom­pensarea investi­torilor.

SIF-urile au înregistrat profituri cumulate de 489 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 28% faţă de câştigurile raportate în 2014, pe fondul reducerii ritmului de vânzare a active­lor din portofolii.

„SIF-urile nu sunt acţiuni de divi­dende pentru că, cu excepţia SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia, celelalte societăţi nu îşi pot acoperi cheltuielile ope­raţionale din veniturile din divi­dende, şi astfel distribuţia de dividende nu este sustenabilă“, a spus Mihai Căruntu, analist la BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO