Finanţe personale

SIF-urile i-ar putea răsplăti pe investitori cu dividende de 227 mil. lei. Oltenia - prima ca randament, Banat şi Moldova - cele mai lichide

22 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Cele cinci SIF-uri ar putea aloca dividende în valoare de 227 milioane de lei din profiturile raportate anul trecut, po­trivit esti­mă­rilor ZF în baza ra­telor trecute de distri­bu­ţie. Divi­dendul SIF Ol­tenia (SIF5) ar aduce cel mai ridicat randament, de peste 11%, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Mol­dova (SIF2) ar rămâne cu cei mai mulţi bani în conturi pentru viitoare in­vestiţii, după recom­pensarea investi­torilor.

SIF-urile au înregistrat profituri cumulate de 489 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 28% faţă de câştigurile raportate în 2014, pe fondul reducerii ritmului de vânzare a active­lor din portofolii.

„SIF-urile nu sunt acţiuni de divi­dende pentru că, cu excepţia SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia, celelalte societăţi nu îşi pot acoperi cheltuielile ope­raţionale din veniturile din divi­dende, şi astfel distribuţia de dividende nu este sustenabilă“, a spus Mihai Căruntu, analist la BCR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 

Cuvinte cheie:
sif
, dividende
, randament
, oltenia
, investitori
, moldova
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide