SIF-urile şi FP au avut profit în T3. Brokerii: Acţiunile SIF4 şi SIF5 pot scădea pe viitor

24 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

Cele cinci societăţi de in­ves­­tiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprie­­ta­tea au înregistrat profit în trimestrul al treilea, cel mai mare fiind în cazul SIF Transil­va­nia, de 63 mil. lei, urmat de SIF Ol­te­nia, 54 mil. lei şi SIF Moldova cu 33 mil. lei.

Traderul la Intercapital Florin Mun­teanu consideră că acţiunile SIF4 şi SIF5 s-ar putea poziţiona pe un trend descendent în perioada următoare, în timp ce într-un raport al Prime Tran­sac­­tion se arată că activul net, cel mai im­portant indicator în cazul fondu­rilor de investiţii, a crescut la patru dintre cele şase societăţi în T3, excepţiile fiind SIF Muntenia (SIF4) şi Fondul Proprietatea (FP).

„În cazul SIF4 scăderea a fost deter­­minată în principal de plata divi­den­delor la începutul lunii sep­tembrie. Faţă de începutul anului, cea mai mare creştere de activ net este cea a SIF Mol­­dova (SIF2), motivul principal fiind ponderea mare a acţiunilor Băncii Transilvania în portofoliul acestei SIF“, se arată în raportul Prime Tran­saction.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2016

 

Cuvinte cheie:
sif
, profit
, actiuni
, fondul proprietatea
, brokeri
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide