Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi FP au avut profit în T3. Brokerii: Acţiunile SIF4 şi SIF5 pot scădea pe viitor

SIF-urile şi FP au avut profit în T3. Brokerii:...

Autor: Liviu Popescu

24.10.2016, 00:06 1302
Cele cinci societăţi de in­ves­­tiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprie­­ta­tea au înregistrat profit în trimestrul al treilea, cel mai mare fiind în cazul SIF Transil­va­nia, de 63 mil. lei, urmat de SIF Ol­te­nia, 54 mil. lei şi SIF Moldova cu 33 mil. lei.

Traderul la Intercapital Florin Mun­teanu consideră că acţiunile SIF4 şi SIF5 s-ar putea poziţiona pe un trend descendent în perioada următoare, în timp ce într-un raport al Prime Tran­sac­­tion se arată că activul net, cel mai im­portant indicator în cazul fondu­rilor de investiţii, a crescut la patru dintre cele şase societăţi în T3, excepţiile fiind SIF Muntenia (SIF4) şi Fondul Proprietatea (FP).

„În cazul SIF4 scăderea a fost deter­­minată în principal de plata divi­den­delor la începutul lunii sep­tembrie. Faţă de începutul anului, cea mai mare creştere de activ net este cea a SIF Mol­­dova (SIF2), motivul principal fiind ponderea mare a acţiunilor Băncii Transilvania în portofoliul acestei SIF“, se arată în raportul Prime Tran­saction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO