Burse - Fonduri mutuale

SIF1 scoate la lumină acţionarii şi planurile pentru firma din Cipru, unde a mutat active de 22 de milioane de euro

SIF1 scoate la lumină acţionarii şi planurile pentru...

Autor: Roxana Pricop

11.09.2013, 00:05 946
SIF Imobiliare PLC, firma înregistrată în Cipru pe care SIF Banat-Criaşana a tran­sfe­rat active proprii în valoare de 100,4 mil. lei (22,5 mil. euro), este con­tro­la­tă de SIF1 şi are drept administratori so­cie­tatea Ad­mi­nis­trare Imobiliare SA, cu se­diul în Bu­cureşti, pe Splaiul Unirii, şi doi ce­tă­ţeni ci­prio­ţi, Chrystalla Mina şi An­droulla Siaxiate.
 
La sfârşitul lunii august, nouă companii de­ţinute de SIF1 şi tranzacţionate pe piaţa RASDAQ au raportat pe bursă că prin­ci­pa­lul acţionar nu mai este SIF1, ci o firmă înre­gistrată în Cipru, cu numele de SIF Imo­bi­liare Limited. Valoarea celor nouă parti­cipaţii se ridică la 68,9 mil. lei (15,6 mi­lioane de euro) şi reprezintă aproape 5% din activul net. Ieri, 10 sep­tem­brie, SIF1 a anun­ţat pe bursă că investitorii pot obţine mai multe informaţii despre firma din Cipru consultând website-ul acesteia.
 
Înainte de adunarea generală a acţionarilor din aprilie, conducerea SIF Banat-Crişana şi-a anunţat intenţia de a transfera către o com­panie nouă, SIF Imobiliare, participaţiile imo­biliare pe care societatea de investiţii le deţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO