Burse - Fonduri mutuale

Sinteza Oradea ia un credit 15,3 mil. lei de la Eximbank pentru investiţii

Sinteza Oradea ia un credit 15,3 mil. lei de la Eximbank...

Autor: Ioana Tudor

15.10.2014, 17:22 312

Acţionarii producătorului de solvenţi chimici Sinteza Oradea (simbol bursier STZ) au aprobat contractarea unui credit în valoare de până la 15,3 milioane de lei de la Eximbank. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea unui proiect de investiţii care vizează achiziţia unei instalaţii de acid benzoic, produsul de bază al companiei. Acidul benzoic se foloseşte, printre altele, drept conservant alimentar.

Sinteza Oradea a încheiat primul semestru cu venituri operaţionale de 20,7 milioane de lei, în urcare cu 35% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Compania a trecut pe profit, de un milion de lei, de la pierderi de 0,6 milioane de lei.

Acţiunile Sinteza se tranzacţionează pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, la categoria a II-a. Cele mai recente tranzacţii cu titlurile companiei s-au realizat pe 10 octombrie, la preţul de 0,408 lei/unitate. La această referinţă, Sinteza are o valoare de piaţă de 26,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO